dessertkoekjes met Florentien

18-8-2018 • zaterdag 13u-16u

We starten de workshop met het uitleggen van het deegrecept. Het verse deeg bewerken we zodat we twee smaken deeg verkrijgen. Met dit deeg maken we schaakbord- en wielkoekjes. De techniek die we hiervoor gebruiken, kan u later nog toepassen voor andere koekjes. Met het resterende deeg gaan we daarna aan de slag om confituurrolletjes en notenkoekjes te maken. Wanneer onze degen klaar zijn, versnijden we ze tot koekjes, om ze dan af te bakken. Terwijl de koekjes goudgeel bakken, maken we zelf nog een deeg om thuis mee aan de slag te gaan. U neemt ongeveer een halve kilo koekjes en evenveel deeg mee naar huis.
Met de geleerde technieken en één enkel deeg kan je thuis eindeloos variëren. Verras je bezoek telkens opnieuw met een volledig assortiment koekjes!
Deelname bedraagt 55 euro. Inbegrepen zijn aperitief, ingrediënten, gebruik van materialen en keukenschort, recept, frisdranken en water tijdens de workshop. En als kers op de taart, krijgt u een mooi koekjesblik om de koekjes te bewaren!

« terug naar overzicht


» Schrijf u hier in om deel te nemen aan deze workshop
Elke kookworkshop gaat door met maximum 10 personen, zo kan iedereen effectief meekoken en kan de kok jullie optimaal helpen en begeleiden.
Je moet voor geen enkele kookworkshop bij Kooktijd voorkennis hebben, enkel interesse en zin in een lekkere, gezellige workshop is vereist :-)

Door problemen met laattijdige betalingen & last minute annuleringen van workshoppers in 2016 ga ik jammer genoeg strenger moeten zijn. Betalingen moeten ten allerlaatste 3 weken voor de workshop in orde zijn. Annuleer je binnen de twee weken voor de aanvang van de workshop, om welke reden ook, dan wordt het lesgeld niet terugbetaald, je mag wel altijd zelf een vervanger sturen (graag wel even verwittigen) of we doen ons uiterste best om iemand van de wachtlijst in je plaats te laten komen. Als ik voor jou iemand van de wachtlijst kan vinden, dan krijg je een waardebon van het betaalde bedrag die je in de winkel kan spenderen of voor een andere workshop kan gebruiken.