nectarine-munt-perzikboter

een heerlijk experimentje vanmorgen :
teveel rijpe perzikken en nectarines dus dringend tijd om confituur te maken!
nodig: 600 gram nectarines & perzikken zonder schil, zonder pit en in stukjes gesneden (maakt echt niet uit of je wat meer perzikken dan nectarines hebt of omgekeerd, de 600 gram staat voor het totale gewicht)
200 gram suiker (confituursuiker verhouding 1500gram fruit 500 gram suiker)
sap van 1 citroen
10 a 15 verse muntblaadjes

Laat eerst de stukjes perzik en nectarine en citroensap voor een 10 minuten sudderen met het deksel op de pot en ga ze dan met de staafmixer te lijf. Des te fijner des te beter dus een Bamix staafmixer is uitstekend voor dit jobke.
Breng dan de hete massa met de suiker terug aan de kook en voeg heel fijne reepjes munt toe (chiffonade gesneden = blaadje oprollen en zeer fijne reepjes snijden), na 4 minuten koken klaar om in de potje te doen.
Smaakt naar zomer, cocktails door het muntaccent en vooral naar meer!!!

« terug naar overzicht

ingrediënten



design by Nadruk