tajine gehaktballetjes in een tomaten-paprikasaus

ingrediënten: voor de ballekes: 300gr rundsgehakt, 1 ei, halve ui, verse gehakte peterselie, kaneelpoeder, 2 eetlepels paneermeel, peper & zout. voor de saus: de andere halve ui, 2 tomaten, verse koriander, halve groene paprika, theelepel geraspte gember, 2 eetlepels tomatenconcentraat, peterselie en 100ml water. Meng alle ingrediënten voor de ballekes onder elkaar en vorm er dan kleine balletjes van; geef ze een korstje in wat olijfolie in je tajine. Haal je balletjes er terug uit, ze moeten enkel een korstje hebben en nog niet gaar zijn. Verhit terug wat olijfolie in de tajine en fruit de andere gesnipperde halve ajuin aan. Snijd ondertussen de paprika en tomaat in kleine stukjes (je kan eventueel de schil eraf halen met een dunschiller met tandjes). Als de ajuin glazig is dan voeg je de paprika, tomaat en concentraat toe. laat dit geheel 5 minuten stoven en voeg het water toe. Plaats het deksel op de tajine en laat even koken, voeg de gehaktballetjes toe samen met wat gehakte koriander, de geraspte gember en wat peper & zout. Nu nog circa 20 minuutjes sudderen en eet smakelijk! Heerlijk met couscous...mmmmm

« terug naar overzicht

ingrediënten



design by Nadruk